MUTLU BAYRAMLAR

Filizfidanoğlu Şirketler Grubu olarak; Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar, sevdiklerinizle mutlu nice bayramlar dileriz.

165.000 TL Peşinat ile 15 yıl vadeli 0,69 kredi oranlarıyla ev sahibi olmak ister misiniz?

(9 Nisan 2023) belirli süreli kampanya. (30.Aralık 2023)

Sakarya/Karasu'da bulunan deprem yönetmeliğine uygun, güvenli yapılarımız, 0,69 faiz oranı ve 15 yıl vadeli üstelik 165.000TL peşinat, ulaşılabilir konum ve kira getiri garantisiyle sizleri bekliyor. Kafanızdaki tüm soru işaretlerini gidermek için sizleri ofisimize bekliyoruz.
- Hem yazlık hem de kışlık olarak kullanabileceğiniz projelerimiz ile doğal güzellikler ve huzurun keyfini dört mevsim sürebilirsiniz.

Çağrı merkezi: 0(531) 795 82 54 - 0(533) 717 24 44

''Mutlu Kadın Mutlu Yuva''

"Mutlu Kadın, Mutlu Yuva.’’

Filizfidanoğlu Şirketler Grubu olarak; öncelikle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından, Mutlu Kadın, Mutlu Yuva; sloganını geliştirdiğimiz ve Filizfidanoğlu Şirketler Grubu olarak gelenekselleşmesini hayal ettiğimiz ‘’Mutlu Kadın, Mutlu, Yuva’’ her yıl 8 Mart ile mart ayının sonuna kadar sürecek olan kadınlar günü özel kampanyasını sizlere deklare eder, tüm kadınlarımıza hayırlı olmasını ve emekçi kadınlarımız için bir kolaylık sağlamasını dileriz.

Filizfidanoğlu İnşaat'tan önemli çağrı: Depremzedeler için kiralık ev aranıyor!

Sakarya'nın köklü inşaat firmalarından Filizfidanoğlu İnşaat Karasu'da eşyalı yazlık evi bulunan vatandaşların evlerini depremzede vatandaşlar için kiralamak adına harekete geçti. Depremzedelere evlerini kiralamak isteyen yazlık ev sahiplerinin Filizfidanoğlu İnşaat'ın 0 264 718 35 15 – 0 533 717 24 44 – 0 531 795 82 54 telefonlarına ulaşması istendi.

Kahramanmaraşta 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 depremin ardından Türkiye adeta yardım seferberliği başlatıldı. Sakarya Karasu merkezli inşaat firması Filizfidanoğlu İnşaat’ta depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için Karasu’da bulunan ve kış aylarında kullanılmayan yazlıkları 2 aylığına depremzede vatandaşlar için kiralamak için harekete geçti.

“1990 yılnda Yapı Malzemeleri şirketi ile Sakarya’da faaliyetlerine başlayan Filizfidanoğlu, 2000 yılında Filizfidanoğlu İnşaat şirketi ile inşaat-gayrimenkul sektörlerini de faaliyet alanlarına dahil ederek Sakarya’da bir çok vatandaşı ev sahibi yapmıştı. merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 depremin etkilediği 10 ilde binlerce insan evsiz kalırken özellikle 1999 Depremini en derin şekilde yaşayan Sakarya’da yardımlar çığ gibi büyüyor. Bu yardımlara bir yenisi de Sakarya’nın köklü inşaat firmalarından Filiz Fidanoğlu İnşaat’tan geldi.

İlk etapta Karasu’da 100 daire kiralamyı planlayan şirket daha sonra talep olması durumunda daire sayısında artışa da gideceğini açıkladı. Şirket sahibi Süleyman Filizfidanoğlu “Güneydoğu’da yaşanan depremde evsiz kalan vatandaşlarımızı en iyi bizler anlarız. Marmara Depremi’nde bizlerde aynı acıları yaşadık. Türkiye’nin her yerinden bizlere çok sayıda yardım geldi. Şimdi sıra bizde. Bizlerde depremi yaşamış insanlar olarak depremzedeleri bu soğuk havalarda evsiz bırakmak istemedik. Karasu’da evlerini kiralamak isteyen yazlıkçıların evlerini depremzede vatandaşlarımız için kiralayarak onların tüm ihtiyaçlarına ortak olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Filizfidanoğlu İnşaat’ın başlattığı bu seferberliğe katılmak isteyenler için irtibat Numaraları:  0 264 718 35 15 – 0 533 717 24 44 – 0 531 795 82 54

Filizfidanoğlu İnşaat'tan önemli çağrı: Haber kaynağı: medyabar

  Filizfidanoğlu İnşaat ile İMECE iş birliği protokolü imzaladı.  Haber kaynağı: İMECE

 İMECE ile iş Birliği Yapan Firmalar Arasına Filizfidanoğlu İnşaat da Katıldı.

Finansal İmeceleşme Sistemimiz yeni katılımcıların ve şirketlerin ilgisiyle her geçen gün artan bir hızla büyümeye devam ediyor. İş birliği halkamıza son eklenen firmalardan biri de 20 yılı aşkın süredir Sakarya Karasu bölgesinde 8000’den fazla nitelikli konut inşaatı gerçekleştirmiş FİLİZFİDANOĞLU Şirketler Grubu oldu. İnsanımıza doğal ve sosyal donatılara sahip modern ve konforlu yaşam alanları üretme misyonuyla faaliyet gösteren FİLİZFİDANOĞLU İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Filizfidanoğlu ile İMECE Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu ve şirket yöneticileri 28.01.2021 Perşembe günü İMECE genel merkezinde bir iyi niyet ve iş birliği protokolü imzaladılar. Günün anısına bir kutlama pastası da kesilen imza törenine iki tarafın yöneticileri de eşlik ettiler. İmzalanan protokol kapsamında FİLİZFİDANOĞLU İnşaat’ın müşterileri de İMECE’nin sağladığı faizsiz, uzun vadeli ve uygun fiyatlı konut edinme imkanlarından özel koşullarla yararlanma fırsatı bulacak. 

İMECE’nin özgün olarak tasarladığı Finansal İmeceleşme Modelinde katılımcı müşteriler daha baştan konut almak istedikleri proje ve daireyi banka kredilerinden çok çok daha avantajlı ve faizsiz şekilde 100 aya varan taksitlerle ödeme imkânı elde ediyorlar. İstanbul’a 2 saat uzaklıkta ve Karadeniz’in kıyısında yer alan Sakarya Karasu, sahip olduğu doğal güzellikleri, kumsalı, iklimi, uygun fiyat ve yaşam koşulları ile İstanbul başta olmak üzere çevre illerden yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Filizfidanoğlu törenle hizmette Haber kaynağı : Marmara Basın

ÖZLÜ: “bu açılışlar, Türkiye’nin büyümesini göstermektedir”

SAKARYA – Levent CANDAN

MÜSİAD Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlanma Komisyon Başkanı İsmail Filizfidanoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Filizfidanoğlu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Şirketi’nin Karasu’daki 2 ve Ernaz karşısındaki 3. Mağazasının ardından 4. Mağazasını da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Sakarya Protokolünün katılımı ile Yeni Sakarya Caddesi Erenler adresinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2000 yılında kurulan ve başta Sakarya olmak üzere, Kocaeli, Düzce ve birçok ili 17 yıldır hizmet veren ve AR-GE ve İnovasyon odaklı her geçen gün büyümeye devam eden Filizfidanoğlu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Şirketi’nin açılış törenine; Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, 24. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Sakarya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz, Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan, SAMİB Yönetim Kurulu Başkan Günay Güneş, Sakarya Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Kotan, TÜMSİAD Sakarya Şubesi Genel Sekreteri Ferhat Ateşile iş, siyaset, spor, medya camiasından çok sayıda davetli katıldı.

FİLİZFİDANOĞLU: “Bu açılışımız Filizfidanoğlu ailesi için gurur kaynağıdır”

Açılışta konuşma yapan Filizfidanoğlu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Filizfidanoğlu; bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek; “2000 yılında kurmuş olduğumuz Filizfidanoğlu inşaat ve yapı malzemeleri şirketimiz Ar-Geve İnovasyon odaklı her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Bünyemizde yaptığımız ve yapmakta olduğumuz tüm projelerin müşterilerimizin memnuniyeti ile takdir edilmesi yıllardır sürdürdüğümüz ahlaklı ve disiplinli çalışma metodumuzun doğruluğunu bizlere göstermektedir. Dinimiz çalışmayı öğütlemiş, kazanmak için çalışmak gerektiğini bildirmiştir. Yüce Allah, ‘Gerçekten insan için ancak kendi çalışmasının karşılığı vardır’ buyurarak; bizleri çalışarak kazanmayı teşvik etmiştir.Peygamberimiz de, ‘Kimse, kendi elinin emeği ile çalışıp kazandığından daha hayırlı bir rızık yememiştir.’ hadisiyle helal rızık kazanmamızı öğütlemiştir.Bizler de işimizin gerektirdiği şekilde ahlaklı ve disiplinli çalışma gayretimizi sürdürerek, ilimize katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca burada açılışını yapacağımız yeni iş yerimizin istihdam sağlanması ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunması Filizfidanoğlu ailesi için gurur kaynağıdır. Filizfidanoğlu şirketlerimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen ve açılışını yapacağımız yeni mağazamızda ustasından mimarına kadar ter döken tüm çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim.Bu duygu ve düşüncelerle, açılışımıza katılan Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyor, yeni iş yerimiz İlimiz ve ülkemiz için faydalı olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum” dedi. Konuşmasına Türkiye’nin gittikçe büyüyen bir ülke diyerek başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü; “Bugün Sakarya’da birçok açılışa katıldı. Buda Türkiye’nin her geçen gün büyüyen bir ülke olduğunun göstergesidir. Bugün açılışına katıldığımız Filizfidanoğlu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Şirketi’nin de Sakarya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ise, AK Parti iktidarının Türkiye’ye çok şeyler kazandırdığını, 16 Nisan’dan sonrada Türkiye’nin daha ileriye ve 2023 hedeflerine doğru giden bir ülke olacağını söyledi.

İsmail Filizfidanoğlu ve Ahmet Kavas Haber kaynağı : TRT Haber

Sakarya MÜSİAD Başkanı Filizfidanoğlu Senegal Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ı Sakarya’da Ağırladı.

Sakarya MÜSİAD Başkanı Filizfidanoğlu Senegal Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ı ağırladı.

MÜSİAD Sakarya Şubesinde kahvaltılı olarak başlayan program, ardından ‘İş Dünyamızın Yeni Coğrafyası: Afrika’’ hakkında bilgilendirme toplantısı ile devam etti. Programa açılış ve selamlama konuşmasıyla başlayan Başkan İsmail Filizfidanoğlu şu sözleri söyledi:

Öncelikle, MÜSİAD Sakarya ailesi olarak siz değerli büyükelçimizi şubemizde ağırlamaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim. Bizler Sakarya’daki MÜSİAD’lı iş adamları olarak gelişen ve değişen dünyada Afrika’da oluşan pazardan haberdarız. Bu bağlamda, sizlerin bize aktaracağı değerli bilgiler ışığında, ticaretimizi ve iletişimimizi geliştirmek adına çalışmalar yapmak isteriz.” 

Sözlerine Sakarya’da özellikle de MÜSİAD şubesinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Büyükelçi Kavas, Türkiye’nin Afrika politikalarının geleceğine değinerek, “Bugün ülkemizde 25 binin üzerinde Afrikalı öğrenci eğitim görüyor. Senegal’in bile önde gelen iş adamları arasında Türkiye’de eğitim görmüş mezunlar var. Kıta ülkeleri arasında vergi konusunda yeni anlaşmalar sayesinde Türk firmaları Afrika’da yatırım yaptığında kıta içerisindeki ürünleri vergiden muaf olacak” diye konuştu. Batı Afrika’nın en büyük havalimanı olan, Türk firmalarının Dakar’da inşa ettiği eserler arasında Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı (AIBD) büyük önem taşıyor. Dakar’a 40 kilometre uzaklıktaki havalimanı, 50 bin hektar alanda yıllık 3 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet veriyor. İnşasına, Suudi bir şirket tarafından 2008’de başlanan ancak bir türlü bitirilemeyen havalimanının yapımını Türk firmaları Eylül 2016’da devralarak 8 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. Malzemesinin yüzde 90’ı Türkiye’den gelen ve 575 milyon avroya mal olan havalimanı Aralık 2017’de hizmete girdi. Programın ardından, kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPAŞ, MÜSİAD üyesi oldu Haber Kaynağı: Kocaeli Bakış

SAKARYA (AA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi arasında imzalanan protokolle BELPAŞ, MÜSİAD üyesi oldu.

Başkan Yüce, MÜSİAD EXPO 2020’de yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin var olan potansiyelini her platformda anlatmak, doğal ve tarihi güzelliklerini ön plana çıkararak turizm verilerini artırmak ve Sakarya’yı tüm Türkiye’ye tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Fuar dolayısıyla da hamdolsun çok güzel geri dönüşler aldık.” şeklinde konuştu. Sakarya’nın yatırım için en uygun şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Yüce, salgın dolayısıyla yaşanan ekonomik daralmalara rağmen, kentteki iş dünyasının üretim ve ihracat rakamlarıyla gurur duyduklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomide güçlü bir yükseliş için reform atağı başlattığına değinen Yüce, “Şehrimizin potansiyeline, yatırım imkanlarına, üretim kabiliyetine inanan, Sakarya’yı seven ve değer veren herkesle omuz omuza yürümeye hazırız. Sakarya’yı seven ve değer veren herkesle omuz omuza yürümeye hazırız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” dedi.

Yüce, ayrıca belediye iştiraklerinden BELPAŞ’ı MÜSİAD üyesi yaparak, iş birliklerini geliştireceklerini ve nice platformlarda yer almaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Filizfidanoğlu da MÜSİAD EXPO 2020’ye katılan tek yerel yönetimin Sakarya Büyükşehir Belediyesi olduğunu anımsatarak, desteklerinden dolayı Başkan Yüce’ye plaket takdim etti.Daha sonra BELPAŞ’ın MÜSİAD üyesi olması için düzenlenen protokol, Yüce ve Filizfidanoğlu tarafından imzalandı.

  • #Ekrem Yüce #Sakarya Büyükşehir Belediyesi #BELPAŞ #İsmail Filizfidanoğlu, #Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi

Filizfidanoğlu’ndan 17 Ağustos açıklaması. Haber Kaynağı: Halk 54

Sakarya MÜSİAD Başkanı İsmail Filizfidanoğlu’ndan 17 Ağustos açıklaması 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu 17 Ağustos 1999 Depremi münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı Depremin yaşantımıza etkisini ve bu felaketin yıkımını minimuma indirmek için yapılması gerekenlerden bahseden MÜSİAD Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Büyük Marmara Depreminin üstünden 23 yıl geçmiş, dile kolay. Bana hala dün gibi geliyor. Acısı ve korkusu hala yüreğimde yankılanıyor. 21 yıl önce İzmit’te, Adapazarı’nda, Gölcük’te, Yalova’da, İstanbul’da ve Bursa’da binlerce insanımızın ölümüne, kentlerimizin yıkılıp harap olmasına sebep olan Büyük Marmara Depremi 17 bin 480 canı aldı aramızdan. Geriye o anın korkusu ve sevdiklerini kaybetmiş, işlerini kaybetmiş vatandaşlarımız kaldı. Hepimizin sevdiklerinin ve bu depremde hayatını kaybedenlerin mekanı cennet olsun. O dönemde bazı kişi ve kurumlar gerekli önlemleri almadığı için bu büyük felaket kaçınılmaz hale geldi. Bugün ise yapmamız gereken; geçmişte yaşadığımız felaketlerden ders alıp günümüzde ve gelecekte aynı sıkıntılarla yüzleşmek zorunda kalmamamızdır. Bunun için hepimizin yapması gereken şeylerin başında “Bina Deprem Dayanıklılık Testi” geliyor.

Yeni yapılacak olan yapıları, bilim, teknik  ve mühendislik ilkeleri doğrultusunda yapılmalıdır. Planlama ve tasarım aşamasından yapının kullanıma açılmasına kadar tüm süreçlerin mesleki yeterliliğe sahip mühendisler tarafından yönetilmesi ve denetlenmesidir. Bugüne kadar yapılan çalışmalar, deprem öncesi alınacak önlemlerin deprem riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koymaktadır. Unutulmamalıdır ki, depremi afet olmaktan çıkaracak olan tek yol, deprem yaşanmadan önce alınacak önlemlerde saklıdır. 23 yılın ardından Marmara Depremi sonrası Sakarya hem maddi hem de sosyal açıdan ciddi zararlar gördü. Ülkemizin her bir bireyi üzerine düşeni yaparsa bu tarz felaketlerin yaratacağı etkinin en azından azalmasını sağlamış oluruz. Sadece bireysel olarak kendimiz için değil ailemiz ve sevdiklerimiz için de bu konunun üzerinde durup, sorumluluk sahibi olup, bilinçli şekilde hareket etmeliyiz.” Uzmanlar önümüzde Marmara Depremi’nden daha büyük bir deprem olduğu düşüncesinde hemfikir. Bu süreçte herkes elini taşın altına koyarak önlemini almalı, hazırlığını yapmalı. Ecel gibi doğal afetlerin de ne zaman geleceğini kimse tam olarak bilemez. Sonrasında üzülmektense, şimdiden hazırlanmak Türk Halkı olarak bu konudaki birinci önceliğimiz olmalıdır. Bu vesileyle Marmara Depreminde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbimden dileğim tekrar aynı şeyleri yaşamamızdır.” Genel kurul sonunda yapılan seçimlerde ise MÜSİAD Sakarya Şubesi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: İsmail Filizfidanoğlu (Başkan), Ahmet Mahmut Karaca, Ahmet Cihan, Ali Koç, Eyüp Talha Kocacık, Ertuğrul Kurşun, Gökhan Erkan, Gökhan Tiryaki, Kadir Ahmet Tecelli, Muharrem Gülçe, Mustafa Bektaş, Mustafa Tanrıkulu, Osman Eminler, Vedat Ender Tuna, Enes Boz.

MÜSİAD Sakarya’da İsmail Filizfidanoğlu. Haber Kaynağı: Net Gaste

MÜSİAD Sakarya’da İsmail Filizfidanoğlu dönemi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi’nin 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. MÜSİAD Sakarya Şubesi Hizmet Binasında yoğun katılımla gerçekleştirilen Genel Kurul neticesinde MÜSİAD Sakarya 7. Dönem Başkanı İsmail Filizfidanoğlu oldu. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan 19. Genel Kurul Toplantısında iş dünyasına dair değerlendirmelerde bulunarak; özellikle Sakarya’nın ekonomisinin gelişimine dikkat çekti. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, MÜSİAD Yerel Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli, MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Zeki Güvercin, Faruk İbrahim Özbek, Muhammet Özeken, MÜSİAD Sakarya Kurucu Başkanı Ahmet İşgüzar ve Dönem Başkanları Mehmet Aracı ve Halit İnci, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı,

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, MÜSİAD 1. Bölge Sorumlusu Akın Bayram, MÜSİAD Genel Sekreteri İbrahim Çukur, Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Abalı, MÜSİAD Kocaeli Başkanı İsmail Uslu ve Yönetim Kurulu, MÜSİAD Düzce Başkanı Vefa Pehlivan ve Yönetim Kurulu, MÜSİAD Gebze Başkanı Serkan Beyaz ve Yönetim Kurulu, MÜSİAD Karadeniz Ereğli Yönetim Kurulu Üyeleri, SASİAD Başkanı Ümit Karakaya, Sakarya GİAD Başkanı Zafer Bekdemir, ASKON Sakarya Yönetim Kurulu Üyeleri, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, Gümrük İl Müdürü İbrahim Aksoy, Kızılay Adapazarı Başkanı Nur Gülşan, MÜSİAD üyeleri ve iş dünyasından birçok isim katılım sağladı.

Açılış ve selamlama konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu;

“MÜSİAD kurulduğu günden, bugüne kadar hedefleri doğrultusunda yürüttüğü faaliyetlerini yalnızca bir “İş Adamları Derneği” takvimiyle sınırlamamış ilimizin ve ülkemizin kalkınması için mevcut sorunları tespit etmek ve bunların çözümü için fikir üretmeyi de öncelikleri arasına almıştır. Bizler, ekonomik gelişmelerin yanında toplumun dertleriyle dertlenmek, milletimizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutmak için mücadele veriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da daha çok üretecek ve daha çok çalışacak, ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Büyük bir özveriyle her hafta yönetim kurulu toplantılarımızı, üye ve kamu kurum ziyaretlerimizi gerçekleştirirken her zaman yanımda olan Yönetim Kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, inşallah yeni bir yönetim yeni bir heyecan olacağına inanıyoruz.” Cümlelerine yer verdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan 19. Genel Kurul Toplantısında iş dünyasına dair değerlendirmelerde bulunarak; özellikle Sakarya’nın ekonomisinin gelişimine dikkat çekti.

“2020 yılının tamamında yüzde 1,8 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, 2021‘in ilk çeyreğinde ise Çin’in ardından G20 içinde en çok büyüyen ekonomi olmuştu. Şehirlerimizin kendi değerleri ile uygun yatırım planlamaları ve yatırımcılar ile buluşması sağlandığı takdirde sürdürülebilir kalkınmanın pandemi sonrası Türkiye lehine çalışacağına inanmaktayız. Pandemi koşulları sebebiyle daralan ekonomik aktivitenin yeniden canlanmasıyla iç talebin büyümeye yaptığı katkının artış kaydedeceğine inanıyoruz. Hatırlanacağı üzere ilk çeyrekte iç tüketimin büyümeye olan katkısının 4,7 puan olduğunu görmüştük. Burada bir noktanın altını çizmek isterim. Üretimin olmadığı yerde tüketimden de söz edemeyiz. Bu nedenle ülkemizin her yüksek oranlı büyümeye ulaştığı dönemde ‘Türkiye ekonomisi yalnızca tüketerek büyüyor’ algısını oluşturmak isteyenlerin, iyi niyetli olduğunu söyleyemeyiz. Bu minvalde üretime destek sağlayan ve elini taşın altına koyan Sn. Ekrem Yüce’yi de tebrik etmek istiyorum. Hemen her alanda var olan heyecanlı girişimleri sayesinde Sakarya’ya birçok değer kazandıracağa benziyor.” Cümlelerine yer verdi.

Genel Kurulun ilk oturumu protokol ile düzenlendikten sonra ikinci oturumda seçimler gerçekleşti. Seçim sonuçlarına göre tek aday İsmail Filizfidanoğlu MÜSİAD Sakarya Şubesinin 7. Dönem Başkanı oldu.

MÜSİAD 19’uncu olağan genel kurulu yapıldı. Haber Kaynağı: Dünya

MÜSİAD 19’uncu olağan genel kurulu ile Sakarya MÜSİAD başkanlığına İsmail Filizfidanoğlu seçildi

Sakarya MÜSİAD’ın 19’uncu olağan genel kurulunda şube başkanlığına İsmail Filizfidanoğlu seçildi.

Hasan COŞKUN SAKARYA – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın da katıldığı Sakarya şubesinin 19’uncu olağan genel kurulu yapıldı. AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, MÜSİAD üyeleri ve davetlilerin katılımıyla dernek merkezinde yapılan genel kurulda MÜSİAD’da 10 ve 20 yılını dolduran üyelere de plaket takdim edildi.

Genel kurulda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD’ın Türkiye’de 89 noktada, dünya genelinde ise 95 ülkede 295 noktada faaliyet gösteren gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki yaygınlığıyla dünyada nadir sermaye güçlerinden biri olduğunu ifade etti.

Kaan, 11 bin 700’e yakın üyesi ve 61 bin şirketi ile şehirlerin gelişmesine katkı sağlamaya çaba gösterdiklerini de dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Şehir ekonomilerinin geliştirilmesi projesini aslında Türkiye’nin yeni yatırım politikası belirlemesinde bir yol haritası olarak görüyoruz. Salgın sonrası artık yeni bir iktisadi düzene ve kurallara geçeceğimiz açık. Bizler artık gelişimin ve büyümenin yeni modellerini yani yeni dünya düzeninin yeni iş geliştirme modellerini takip etmek durumundayız. Ülkemizin her şehrinin kendine münhasır değerlerini çok iyi anlatması gerekmektedir. Gelecekte devletler değil, şehirler, şehir ekonomileri yarışacak. Bu nedenle bölgesel ve kentsel ekonomilerin yani şehir ekonomilerinin oluşturulması esastır. Böylece kendi kendine yeten ve kendi varlıklarını değere dönüştürebilmiş kentlerimiz olacak. Şehirlerin markalaşması ve mevcut varlıkların değere dönüşmesi yani illerin değerlerinin artırılması önem ifade edecek.”.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ise, MÜSİAD’ın kurulduğu günden bu yana şehirlerin ve ülkenin kalkınması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, daha çok üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Genel kurul sonunda yapılan seçimlerde ise MÜSİAD Sakarya Şubesi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: İsmail Filizfidanoğlu (Başkan), Ahmet Mahmut Karaca, Ahmet Cihan, Ali Koç, Eyüp Talha Kocacık, Ertuğrul Kurşun, Gökhan Erkan, Gökhan Tiryaki, Kadir Ahmet Tecelli, Muharrem Gülçe, Mustafa Bektaş, Mustafa Tanrıkulu, Osman Eminler, Vedat Ender Tuna, Enes Boz.​